Praktijk voor natuurgeneeskunde AMBAREES van Marjo Oosting - Vanderschuren

Therapieën

Er wordt uitsluitend gebruik gemaakt van veilige natuurlijke middelen en therapieën. Door deze doeltreffende behandelmethoden zal je al na enkele behandelingen verbetering voelen. De verschillende therapieën vullen elkaar goed aan en zijn veilig en aanvullend aan reguliere behandelingen.

Emotionele, energetische, fysieke en mentale onbalans wordt in evenwicht gebracht:

 • Bevrijden van alle belemmeringen: stress, angst, oude pijn en verdriet, trauma's enz.
 • Meridianen, chakra’s en organen in balans.
 • Bevrijden van belemmerende gedachten en gewoonten.
 • Eigen veerkracht versterken.
 • Zelf genezend vermogen versterken.

 • Voordelen:

 • Gezondheid verbeterd.
 • Beter inslapen en doorslapen. Uitgerust wakker worden.
 • Actiever worden.
 • Innerlijke rust.
 • Spieren kunnen makkelijk ontspannen, minder pijnklachten en lichaamsfuncties verbeteren.
 • Gezondere leefstijl.
 • Meer zelfvertrouwen en vertrouwen in de toekomst.
 • Communicatie en relaties verbeteren.
 • Eigenliefde bevorderen, eigen hart volgen.
 • Vrijheid ervaren, eigen keuzes maken.
 • Afhankelijk van de klacht worden keuzes gemaakt uit de volgende therapievormen:

  Energetische stabiliteit

  Jouw hele energiesysteem wordt in balans gebracht, zodat de energie goed kan stromen. Blokkades en belemmeringen worden weggenomen op een veilige en prettige manier. Daardoor zal je een diepe ontspanning en opluchting ervaren, omdat er een last van je schouders is gevallen. Jij zult beter slapen en bent dan overdag veel fitter. Je emoties en lichaamsfuncties komen in balans, waardoor het leven weer fijn wordt. Jij kunt je eigen kracht optimaal benutten en betere keuzes maken.

  Voedingstherapie

  Het advies van de voedingstherapie is gerelateerd aan je gezondheidsklachten. Je krijgt persoonlijk inzicht of je eetpatroon gezond is. Gezondheid bereik je door anders te (leren) eten. Maar dan wel met voeding die smaakt en bij je past. Heb je vragen over voedsel dan krijg je praktische tips.

  Voedingssupplementen

  Met behulp van een biotensor en kinesiologie kan ik testen of sprake is van een tekort aan vitamines, mineralen of andere stoffen. En hoe dit met voeding of met voedingssupplementen aangevuld kan worden. Ik heb testdozen van verschillende firma’s. Ik zoek voor elke persoon de passende middelen. Indien het probleem met gezonde voeding op te lossen is, verdient dit de voorkeur. Natuurlijk bekijk ik zorgvuldig of de voedingssupplementen naast de reguliere medicatie te gebruiken zijn.

  Dr. Schüssler celzouttherapie

  Dr. Schussler ( 1821-1898) ontdekte als biochemicus dat de aanwezigheid van 12 minerale zouten in menselijke lichaamscellen en weefsels essentieel zijn voor het functioneren van die cellen en weefsels. Ontbreken deze zouten dan ontstaat een verstoring van de celstofwisseling. Het gebruik van deze zouten is absoluut zonder risico- behalve nummer 12. Hier is voorzichtigheid geboden. De Schusslercelzouten kunnen met alle medicijnen gecombineerd worden en je kunt ook niet teveel nemen want het zijn lichaamseigen stoffen. In tegenstelling tot de gangbare medicijnen werken ze niet op een ziekte, maar voor je totale gezondheid.

  Bachbloesemtherapie

  Dr. Edward Bach ( 1886-1935). Als huisarts, befaamde chirurg, homeopaat, bacterioloog en immunoloog bestudeerde hij aandachtig de gedragingen van de mensen, hun persoonlijkheid en gemoedsstemmingen. Bij zijn onderzoek stelde hij vast dat zowel negatieve als positieve emoties een merkbare invloed hebben op onze geestelijke en lichamelijke gezondheid. Dr. Bach ontwikkelde 38 remedies voor elke emotie en gemoedstoestand waarvan een mens last kan hebben. De 39e remedie (samengesteld uit 5 remedies) is de bekende Rescue remedie, ideaal voor spannende situaties en stressvolle momenten.
  De geheel natuurlijke remedies helpen om ons emotioneel evenwicht terug te vinden en vrolijk en vol vertrouwen vooruit te kijken. Ze hebben tevens een positieve invloed op lichamelijke en geestelijke klachten. De remedies hebben geen bijwerkingen en kunnen onbeperkt gebruikt worden in combinatie met andere medicijnen.

  Kruidengeneeskunde en fytotherapie

  Kruiden kunnen bijdragen aan het herstel van de gezondheid wanneer ze op een veilige therapeutische manier gebruikt worden. Hoewel een symptomatische behandeling mogelijk is met kruiden werkt een benadering vanuit het ziektebeeld veel efficiënter. Het gebruik van kruidenthee is een fijne manier om klachten te behandelen. Kruiden die geprepareerd zijn tot allerlei fytotherapeutische middelen zoals tincturen, etherische oliën, kruidendrankjes en zalven zijn gemakkelijk in gebruik en werken doeltreffend.

  diverse massages o.a. klassieke massage, dieptemassage (DSR), voetreflex (PSR).

  Massage is een weldaad voor het lichaam en brengt rust. Spanningen worden weggemasseerd. Door het strijken en kneden wordt de bloedsomloop verbetert, verdwijnen blokkades en worden afvalstoffen gemakkelijk afgevoerd, pijn verdwijnt en bewegen wordt prettiger.

  Derma segmentale reflexzonetherapie (DSR) is een stevige massage. Dit is niet alleen een uitstekende behandelingsmethode voor het behandelen van klachten van de gewrichten en spieren. Door zijn reflectorische werking kan men ook talrijke inwendige ziekten behandelen. Zowel aan het begin als bij de afsluiting van de diepte massage wordt een korte ontspanningsmassage gedaan.

  Podo segmentale reflexzonetherapie (PSR) en voetreflex werken van binnen uit via reflexen op het hele lichaam. Met speciaal hiervoor ontworpen massage stokjes of met de handen worden de voeten gemasseerd. Een lichaamsdeel dat van buiten onbereikbaar is kan op deze manier toch behandeld worden.

   

  Copyright © 2024